АВТОНОМНА СИСТЕМА КАНАЛІЗАЦІЇ

Монтаж автономної каналізації

Автономна система каналізації, автономна локальна очисна споруда, децентралізована система каналізації, станція повного біо-очищення, установка по очищенню стічних вод, простий септик – на перший погляд тотожні терміни. Всі назви говорять про самостійність і незалежність від централізованої каналізаційної системи, а так само про очищення стічних вод.

Пошук інформації про автономну систему каналізації здійснюється в разі відсутності можливості забезпечити доступ мережі до центральної каналізаційної системи.

Автономна система каналізації являє собою водонепроникну конструкцію різної комплектації та конфігурації. Пристрій складається з однієї або декількох секцій, може вміщати відсіки або камери. Він очищає стоки до такого рівня, що їх можна використовувати повторно для технічних потреб або безпечно їх виводити без шкоди навколишньому середовищу.

Для автономної каналізації важливо вибрати надійну установку очищення стічних вод і правильно встановити всі потрібні очисні споруди.
Широкий асортимент автономних систем каналізації надає безліч варіантів:

  • розташування системи може бути вертикальне чи горизонтальне. Від цієї характеристики залежить розташування камер,
  • поверхневі або підземні моделі,
  • функціонування системи від енергії або без неї,
  • різного об’єму,
  • різного матеріалу: металеві (піддаються обробці особливим розчином від корозії), бетонні та пластикові (служать до півстоліття);
  • залежно від принципу дії: спосіб грунтового очищення (очищення води до 95%) або біологічна фільтрація (очищення води до 98%).

Автономна система каналізації містить великий обсяг води. Для швидкого зливу в каналізаційній системі передбачена напірна установка. Водовідведення теж може доповнюватися жировловлювачем, пісковловлювачем та іншими установками.
Злив великої кількості води виробляє шум. Тому для комфортного спуску не менш важливою є звукоізоляція. З цією метою ми рекомендуємо встановлювати труби з шумоізоляційним шаром.

Але перш ніж приступити до установки автономної системи каналізації потрібно врахувати дренажні особливості ґрунту, дистанцію до джерел питної води та інших комунікацій, рівень грунтових вод.

Підходити до вибору автономної каналізації потрібно серйозно. Так само ми не рекомендуємо самостійно встановлювати системи каналізації. Помилки влетять в копієчку, приведуть до забруднення навколишнього середовища та недовговічної роботи або виходу з ладу самої системи.

Довірте цю роботу нам. Станції повної біологічної очистки Perfector досить просто використовувати після установки професіоналами. Звертайтеся до нас! Наші фахівці – майстри своєї справи!