Жировловлювачі: що це і навіщо вони потрібні?

жироуловлювач

Отже жировловлювачі, давайте тезово розбиратися для чого і коли вони використовуються? Жировловлювач або жироловка, жироуловлювач, сепаратор жиру, жиросепаратор – це резервуар для очищення стічних вод від жирів і завислих речовин.

Чому жир потрібно «ловити»?
Жир і масло осідають на трубах, знижуючи термін їх служби і викликаючи засмічення. Попадання жиру в грунт завдає шкоди навколишньому середовищу. Жир ускладнює роботу станції біологічної очистки стічних вод.

Як працюють жировловлювачі?
Пристрій працює за принципом природної сепарації, тобто за рахунок властивості жирів спливати на поверхню води. Щоб стоки сповільнилися, і жир встиг відокремитися, герметична ємність розділена на камери. Деякі моделі постачають з додатковою ємністю для збору жиру і твердого осаду і автоматичним виведенням жиру, що скупчився.

Як утилізувати жири?
Накоплений жир збирають в спеціальну ємність і здають компаніям, у яких є ліцензія на утилізацію подібних відходів. Також з ними можна укласти договір на регулярне обслуговування.

Що відбувається в автономній каналізації без жировловлювача?
Жир поступово накопичується в септику на поверхні стоків. У масі починається процес окислення з виділенням їдких кислот. Це призводить до дефіциту кисню в станції і появи неприємного запаху. Без кисню бактерії починають відмирати, і якість очищення стоків значно знижується.

Які жировловлювачі вам потрібні?
Жировловлювачі бувають промислового і побутового призначення. У приватних будинках встановлюють компактні ємності під раковиною. Виробники пропонують великий вибір побутових жировловлювачів будь-яких обсягів, комплектації і з різних матеріалів.

Сумніваєтеся, який жировловлювач вам потрібен? Компанія PERFECTOR допоможе вибрати і встановити сепаратор будь-якого призначення.