Відведення стічних вод після очистки. Варіанти:

Відвід стоків

При установці локальних очисних станцій з’являється головне питання – куди направити очищену воду? Які є можливості для відведення стічних вод? Такі станції просто незамінні, якщо вони встановлюються на земельних ділянках з великим господарством. Вода, на виході з системи, має ступінь очищення 98% і може використовуватися для поливу.

Якщо ж на ділянці немає господарства і система поливу не потрібна, тоді очищені стоки скидають в заздалегідь обладнану дренажну систему. Її глибина становить не менше 80 см і повинна мати надійну систему від затоплення. При такій системі, відведення стічних вод проходить самопливом і установка елементів для відкачування не потрібна.

У разі відсутності дренажної системи, монтують фільтруючий колодязь, в який відбувається злив очищених стоків. Система відведення стічних вод має мати певну конструкцію і використовувати додаткові будівельні матеріали. На певній відстані від станції локального очищення викопується колодязь, глибиною не менше ніж 3 м, куди встановлюється залізобетонна конструкція. Як спрощений варіант, можливо просто обкласти стінки недорогою цеглою. На дні колодязя створюється подушка з піску і щебеню, яка несе в собі функцію додаткового очищення і фільтруючого елемента.

Якщо грунтові води знаходяться занадто високо або в грунті переважає глина, то створення дренажного колодязя не допускається. В цьому випадку встановлюють дренажні насоси, які збільшують енергоспоживання всієї системи.

Також майте на увазі, що станції повного очищення не повинні монтуватися ближче ніж за 5 м від будинку.